Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovas filmek

2011.02.26

Kép a filmből

Film adatai:

Történet:

Vadlovak földjén
Mustang Country

Rendezte: John C. Champion
1976, am. western

Szereplők: Joel McCrea, Nika Mina, Robert Fuller, Patrick Wayne

 

Dan, aki hajdanán rodeósztárként kereste kenyerét, nekivág a vadonnak hűséges rottweilerével, hogy befogja a környék legendás vadlovát, Suhanót. Útja során összeismerkedik Nikával, az indián fiúval, akivel lassan megismerik egymást, és végül együtt próbálnak a musztáng nyomára bukkani.
     

A nagy vágta
International Velvet

Rendezte: Bryan Forbes
1978, am. dráma

Szereplők: Tatum O'Neal, Christopher Plummer, Anthony Hopkins, Nanette Newman, Peter Barkworth, Dinsdale Landen

Az amerikai Sarah Brown elveszíti szüleit, és Angliába kerül nagynénjéhez, Velvethez. Éppen akkor lát napvilágot egy csikó, aki Sarah-tól az Arizona Pie nevet kapja. Együtt kezdenek el edzeni, kitartó munkájuknak köszönhetően pedig bekerülnek a brit olimpiai csapatba.
A nagy derby (National Velvet) című 1944-es film folytatása.

     

A nagy derby
National Velvet

Rendezte: Clarence Brown
1944, am. dráma

Szereplők: Mickey Rooney, Donald Crisp, Anne Revere, Angela Lansbury

 

A történet egy fiatal lányról, Velvetről szól, aki szenvedélyesen imádja a lovakat, és mikor megnyeri Pie-t, az élénk paripát a helyi tombolán, Mi Taylor személyében olyan mentorra talál, aki versenyzésre bátorítja, és segíti felkészülését Anglia legnagyobb lovas versenyére.
     

Irány a nyugat
Into the West

Rendezte: Mike Newell
1992, ír-angol kalandfilm

Szereplők: Gabriel Byrne, Ellen Barkin, Ciaran Fitzgerald, Rory Conroy, David Kelly

 

A nagyapa az unokáinak ad egy gyönyörű lovat, ám a lakótelepen élő gyerekeknek a lakásban kell rejtegetniük az állatot. A szomszédok panaszt is tesznek emiatt, a korrupt rendőrök pedig „lefoglalják”, és egy versenyló-tulajdonosnak továbbítják a paripát. A fiúk aztán a lovuk nyomára bukkannak, majd megszöktetik, és elindulnak nyugat felé, vérdíjjal a fejükön, és a rendőrséggel a nyakukon.
     

Zafír
Zafir

RendezteMalene Vilstrup
2003, dán családi film

Szereplők: Rose Marie Hermannsen, Mie Catrine Uhre, Claus Bue, Katrine Schnoor, Henrik Lykkegaard

Lena egy lovasbalesetben vesztette életét, Zafír hátán. A lovat az eset óta nem lovagolja senki, hanem lakat alatt tartják. Lena testvére, Anna azonban Zafír nyergébe vágyik, hogy ezzel is áldozhasson elveszített szeretettének emlékéért. A szülők azonban rettegnek a gondolattól, hogy lányuk Zafírra üljön, így minden eszközzel Anna terve ellen dolgoznak.
     

Gyerek a nyeregben
The Derby Stallion

Rendezte: Craig Clyde
2005, am. dráma

Szereplők: Zac Efron, William R. Moses, Bill Cobbs, K.C. Clyde, Rob Pinkston

A fiatal Patrick még nem tudja, mihez kezdjen az életével, de nem akar apja nyomdokaiba lépni, aki amerikaifutball-játékos volt. Aztán a fiú találkozik a régebben lovas edzőként dolgozó Houston Jonesszal,és így közelebbi kapcsolatba kerül a lovakkal. Patricknek megadatik a lehetőség, hogy indulhasson egy igazi lovasversenyen Jones lovával, de szülei minden erejükkel fiuk álma ellen vannak.
     

A paripa
Secretariat

Rendezte: Randall Wallace
2010, am. dráma

Szereplők: Diane Lane, John Malkovich, Scott Glenn, James Cromwell, Dylan Walsh

A film Secretariat, az amerikai versenyló igaz történetét meséli el. A paripa tulajdonosa, Penny Chenery mindent elkövetett annak érdekében, hogy különleges lovából sikeres versenyzőt faragjon. A dicsőséghez vezető út nem volt könnyű, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, és Secretariat neve azóta is a leghíresebb versenylovak között szerepel.
     

Pata-csata
Racing Stripes

Rendezte: Frederik Du Chau
2005, am. vígjáték

Szereplők: Hayden Panettiere, Wendie Malick, M. Emmet Walsh, Bruce Greenwood

Egy vándorcirkusz útközben elveszíti a zebráját. Nolan Walsh talál rá, aki lótenyésztőként él, és hazaviszi lányának, Channingnek. A zebra - aki a Csíkos nevet kapja – barátságot köt az udvar lakóival, és beilleszkedik új helyére. Amikor hall a környék legnevesebb lóversenyéről, úgy dönt, hogy kiáll a nagy versenylovak ellen, és nekiáll, hogy felkészüljön élete legnagyobb kihívására.
     

Szilaj, a vad völgy paripája
Spirit: Stallion of the Cimarron

Rendezte: Kelly Asbury, Lorna Cook
2002, am. animációs film

Szilaj a vadon élő lovak vezetője és ménese védelmezője. Egy nap idegen hangokat hoz a szél, amelyek felkeltik érdeklődését, és így bukkan rá a betolakodó emberekre. Szilajt elfogják, és a katonai lovasság sorsát szánják neki, ám a vad csődört senki sem tudja betörni. Fogságából egy ifjú indián segítségével sikerül kiszabadulnia, kalandjaik pedig még csak ekkor kezdődnek…

     

A suttogó
The Horse Whisperer

Rendezte: Robert Redford
1998, am. romantikus dráma

Szereplők: Robert Redford, Scarlett Johansson, Kristin Scott Thomas, Sam Neill

Grace-t és lovát lovaglás közben súlyos baleset éri,  testileg és lelkileg is komoly traumát szenvednek. Grace anyja, Annie úgy dönt, hogy elviszi őket Montanába a „suttogóként” ismert Tom Bookerhez, a nyughatatlan paripák gyógyítójához. Miközben a kislány és lova ápolásán dolgozik, Annie-vel egyre közelebb kerülnek egymáshoz. 
     

Fekete Szépség
Black Beauty

Rendezte: Caroline Thompson
1994, am.-angol családi dráma

Szereplők: Sean Bean, David Thewlis, Alan Cumming (hang), Jim Carter, Peter Davison, Alun Armstrong

A film egy csodálatos paripáról, Fekete Szépségről szól, aki kalandos életutat jár végig, mielőtt megtalálja igazi otthonát. Évei során szinte mindenben volt része: szerető gondoskodásban, durva bánásmódban, megismerte a versenyzés szellemét és a fogathúzás kemény munkáját is. A film során az ő szemszögéből figyelhetjük az őt körülvevő világot.

     

Az Álmodó
Dreamer

Rendezte: John Gatins
2005, am. családi film

Szereplők: Kurt Russell, Dakota Fanning, Kris Kristofferson, Elisabeth Shue, David Morse

Forrás: filmkatalogus.hu, port.hu 

Ben Crane egy tapasztalt lóidomár, karrierje válságba kerül, ezért leszerződik a lótenyésztő Palmerhez. Egyik kedvenc lova, Sonador lábát töri egy fontos lóversenyen. Bennek nincsen szíve végezni az állattal, különösen mert kislánya, Cale is nagyon ragaszkodik a lóhoz, de nehéz idők várnak rá, amíg sikerül meggyőznie maga körül mindenkit, hogy a sérült lónak igenis van esélye a visszatérésre.
     

Szabad, mint a szél
Running free

Rendezte: Sergei Bodrov
1999, am. családi dráma

Szereplők: Chase Moore, Maria Geelbooi, Arie Verveen, Robin Smith

Forrás: filmkatalogus.hu, port.hu

1914-ben, röviddel az első világháború előtt Németországból nagy teherbírású bányalovak érkeznek a németek Afrikában működtetett bányáiba. A hosszú tengeri út során az egyik kanca kiscsikónak ad életet. A parton azonnal elszakítják anyjától a haszontalan kicsit, aki hamar elpusztulna, ha egy közelben dolgozó árva kisfiú és egy bennszülött kislány nem viselné gondját... 
     

Vágta
Seabuiscuit

Rendezte: Gary Ross
2003, am. családi dráma

Szereplők: Jeff Bridges, Tobey Maguire, Chris Cooper

Egy karrierje mélypontjára kerülő zsokét, egy szörnyű tragédiákból kilábaló milliomost és egy öregedő cowboyt egymás mellé sodor a véletlen: egy a versenyzéshez túl alacsony ló körül találkoznak, és egy elvarázsolt pillanat megérteti velük, hogy ez a ló megváltoztathatja az életüket.
     

Vágta
Phar Lap

Rendezte: Simon Wincer
1983, am. dráma

Szereplők: Tim Burlinson, Martin Vaughan, Judy Morris, Ron Leibman, Celia de Burgh, Vincent Ball

Phar Lap, a legendás ausztrál versenylovat pedigré nélkül, ám jó vérvonallal is megvásárolja egy öreg tréner. Első versenyeit sorra elveszíti, de Tommy, a lovászfiú végül győztest farag belőle. Mexikóban, egy megnyert fontos verseny után azonban holtan találják: vajon ki vagy mi okozta a versenyló pusztulását?
     

A fekete táltos
The black stallion

Rendezte: Carroll Ballard
1979, am. kalandfilm

Szereplők: Kelly Reno, Mickey Rooney, Teri Garr, Clarence Muse, Hoyt Axton, Michael Higgins, Ed McNamara, Doghmi Larbi, John Burton

Forrás: tutifilmek.hu

1946-ban É-Afr. partjainál a viharos idő ellenére egy gőzös indul útnak, fedélzetén a kis Alec Ramsey-vel és egy gyönyörű fekete táltossal. A hajó elsüllyed, és szinte minden utas a tengerbe vész. Alec a csodával határos módon menekül meg: a fekete táltosba kapaszkodva egy közeli lakatlan szigetre kerülnek, így hosszú hónapokat töltenek együtt a szigeten, és ezalatt elválaszthatatlan barátokká válnak...
     

Hidalgo, a tűz óceánja lovas film

Hidalgo - A tűz óceánja
Hidalgo

Rendezte: Joe Johnston
2004,
am. kalandfilm

Szereplők: Viggo Mortensen, Zuleikha Robinson, Omar Sharif

Forrás: tutifilmek.hu

3000 mérföld lóháton, a sivatagon át. Aki túléli, máris nyertes... Évszázadok óta a legjobb arab telivérek és gazdáik vehetnek részt ezen a versenyen, ám a XIX. században egy amerikai cowboy is a rajtvonalhoz áll: ő az első, aki kiáll beduin lovasok ellen. A sivatagon keresztül vezető vágta során az amerikainak nemcsak a természet erőit kell legyőznie, hanem meg kell küzdenie egy egzotikus, titokzatos világgal is.
     

Hortobágy Legendája lovas film

A hortobágy legendája

Rendezte: Vitézy László
2008, dráma

Szereplők: Eperjes Károly (Varga Gáspár), Pokorny Lia, Székely B. Miklós, Szirtes Ágnes, Bökönyi Laura, Csányi Sándor, Halmágyi Sándor, Kiss Jenő, Molnár László

Forrás:
tutifilmek.hu, port.hu,

A film három hortobágyi történetet fűz egybe, az egykor ott élők őszinteségéről, esendőségéről, makacsságáról. A film rendezőjét Móricz Zsigmond: Komor Ló című novellája mellett másik két, a Hortobágyon élő emberek által elmesélt történet megfilmesítésére is ihlette, amelyek 1945-ben, illetve a kommunista hatalomátvétel után játszódnak.
     
Vak vágta a jövőbe lovas film

Vak vágta a jövőbe
The Long Shot: Believe in Courage

Rendezte: Georg Stanford Brown
2004, am. filmdráma

Szereplők: Julie Benz, Marsha Mason, Paul Le Mat, Gage Golightly, David Alexander, Christopher Cousins, John Livingston, Robert Pine, Laura Johnson

Forrás: tutifilmek.hu, port.hu

Annie Garrett lótenyésztő, egyedülálló anya, akit nemrégiben hagyott el a férje. Hogy új életet kezdjen, egy coloradói farmon helyezkedik el, mint tenyésztő és oktató. Egész életét beárnyékolja húga korai halála, aki maga is tehetséges versenyző lehetett volna. Annie azt reméli, hogy a múltat végképp le tudná zárni, ha indul a következő lóversenyen, de a tragédia itt sem kerüli el életét.

     
A Las Vegas-i Lovas lovas film

A Las Vegas-i lovas
The Electric Horseman

Rendezte: Sydney Pollack
1979, am. rom. vígjáték

Szereplők: Robert Redford, Jane Fonda, Valérie Perrine, Willie Nelson, John Saxon, Nicolas Coster, Wilford Brimley, James Sikking

Forrás: tutifilmek.hu, port.hu

Sonny Steele lecsúszott rodeólovas, aki gabonapehely reklámozásában vesz részt. Egyik este egy 12 millió dollár értékű kancán kell lovagolnia. Rájön, a  lovat kábítószerezik, ezért kivágtat a lóval a sivatagba. Követi őt egy riporternő, Hallie, aki élete nagy sztoriját igyekszik most elcsípni. Egymásba szeretnek, s Hallie segít Sonnynak visszaadni a ló szabadságát.

     
Holdtánc és Pepita lovas film

Holdtánc és Pepita
Moondance Alexander

Rendezte: Michael Damian
2007, am. családi film

Szereplők: Kay Panabaker, Don Johnson, Lori Loughlin, James Best, Sasha Cohen, Whitney Sloan,

Forrás: tutifilmek.hu, mozi-dvd.hu

Moondance Alexander tinilány, és egy napon rátalál egy Pepita nevű pónira, aki megszökött otthonról. Moondance visszaviszi a lovat gazdájának, a mogorva Dante-nek , aki mikor megtudja, hogy Pepitában egy ugróbajnok veszett el, felkészíti őket a közelgő ugrató versenyre. A rosszindulatú áskálódások ellenére Moondance bebizonyítja, hogy a  kitartás elnyeri méltó jutalmát.

     

Alina álma lovas film

Alina álma
Alina

Rendezte: Brigitte Dresewski
2005, német családi kalandfilm

Szereplők: Marett Katalin Klahn, Jana Flötotto, Tim-Kristopher Hausmann, Jeannine Burch, Matthias Bullach,

Forrás:
tutifilmek.hu, port.hu

Alina minden szabadidejét a Terjung-tanyán tölti, ahol a lovakat gondozza. A lány jól lovagol, de hogy sikeres versenyző legyen, saját ló kellene. Jennifer gazdag szüleitől egy lovat kap, ám nem bánik jól Silveradóval. Alina viszont rögtön megszereti az állatot.  Amikor a ló egy tűzeset után meggyógyul, Jennifer meg akar szabadulni tőle, apjától egy másik lovat követel.

     

Az ezüst Brumby lovas film

Az ezüst Brumby
The Silver Brumby

Rendezte: John Tatoulis
1993,
ausztrál családi film

Szereplők: Caroline Goodall, Russell Crowe, Amiel Daemion, Johnny Raaen, Buddy Tyson

Forrás: tutifilmek.hu, tv.animare.hu 

A Brumby jelentése: vad vagy elbitangolt betöretlen ló. Az ausztrál hegyekben élő gyönyörű, ravasz vadállatot ezért az ott élő emberek Ezüst Brumbynak nevezik, csodálatukat fejezve ki a bátor és szilaj ló iránt. Eredménytelenül akarták befogni helyiek, míg oda nem vetődött egy lovász, aki elhatározta, megszerzi a megszelídíthetetlennek tartott állatot.

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 942479
Hónap: 2977
Nap: 103