Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen valójában a lovad?

2009.11.18

1. Szerinted melyik terephelyszínt élvezné legjobban a lovad?

 

a, egy szép erdőbe

b,tengerpartra (jó lenne...)

c,esőerdőbe

d, tópartra

 

 

2. Milyen versenyeken vennél részt vele?  Melyikben a legjobb?

 

a, galopp

b, díjlovaglás

c, díjugratás

d, semelyiken sem

 

 

3. Milyen színű a lovad?

 

a, pej egyik árnyalata vagy sárga

b, fekete

c, szürke/deres

d, fakó/albínó vagy tarka

 

 

4. Milyen típusú a lovad?

 

a,  póni

b, kis ló

c, nagy ló

d, igás ló

 

 

5. Milyen csínytevéseket szokott gyakran csinálni?

a, lovaglás közben sokszor oldalazva elvisz máshova

b, hozzád dörgölőzik, miközben rajta van a kantár

c, rálép a lábadra (erősen)

d, vágtánál kicsit több ideig tartó galoppot fut

 

 

6. Milyen dicséreteket kedvel a lovad leginkább?

 

a, néhány répát, almát, vagy más csemegét

b, ha a marját vakargatod, vagy megpaskolod

c, elviszed egy jó kis vágtára ki a mezőre

d, lecsutakolom

 


 

A, Az állandó IZGŐ-MOZGÓ:

Pónid/lovad egy aktív típus ló. Ha edzéseken sűrűn nem is mutatja, egy olyan vér forr benne, egy olyan serkentő vér ami hatására, bármilyen helyzetben, az lehet edzés, terep, olyannyira beleélheti magát például az ügetésbe, vágtába, galoppba, hogy nem mindig képes azonnal megállni ezekből a helyzetekből.

(Ezekre a pillanatokra ajánljuk, hogy ha ez terepen következik be, olyan helyre vezesd  a lovad, ami jó dombos terület, és azokon föl le vágtázva menni, egy idő után fárasztó is lehet lovadnak, de így leginkább még jobban erősödik a lába. Figyeld meg, egy idő után egy kicsi segítségre is már lépni fog!)

Ezért lovadhoz leginkább egyre jobban nehezedő edzésterv kellene, ami az ilyen stílusú lóhoz leginkább illik.

 

 

 

 B, Az ÉRZÉKENY:

Lovad nagyon érzékeny, de ugyanakkor két énje is lehet. Lehet egy érzékeny, sértődő oldala, de lehet egy csínytevő/határozott tulajdonsága is. Ilyenkor érdemes határozatlanabb, finom segítségeket nyújtani, de ha ez nagyon lehetetlen ki lehet próbálni a hosszú száron lovaglást, mikor kicsit nevelni is, de dicsérni is lehet a lovat. Minden egyes rossz mozdulatnál, nem rángatni kell a szárat, hanem, próbálj testsúly segítségével, kisebb szársegítséggel megoldani a problémát.

Mindenesetre figyelj, vigyázz rá, gondoskodj róla, nagy szeretettel lásd el, ne félj, ezt viszonozni is fogja pacid!

Lovadhoz ne bánj mindig keményen, de ha kell, légy határozottabb!

 

 


 C, A VIRGONC:

Ahogy te is, lovad is egy ravasz, virgonc, mégis kedves paci. Jobb, ha úgy vigyázol rá, mint ahogy senki másra, mert könnyen megvadulhat, veszélybe sodorhatja saját magát lovad. Ha esetleg egyszer rájön, hogy lehet sarokba szorítani lovasát többször meg is ismétli, amiről nehezen, de mégis hatásosan lehet szoktatni,akár  egy-egy ilyen csínytevéséről is. Mindenesetre, az ilyen lovak a leg szeretet igényesebb lovak is, ezért sok figyelmét igényelnek!

Akinek ilyen lova van az kapta a legizgalmasabb lovat! (ezt érthetjük a saját lovadra, vagy csak arra a lóra akit lovagolni szoktál!)

 

 

 

 

 D, Az ENGEDELMES:

Lovadat, érdemes lenne versenyeken is kipróbálni, de persze előbb meg kell, hogy legyenek azok a képességei, és hogy ezeket a színvonalas képességeket, megfelelően hasznosítani is tudja, aminek persze az a megoldása, hogy nap, mint nap edzeni kell vele, türelemmel, odafigyeléssel, és megfelelő tervek szerint.(edzésterv)Ha esetleg igás ló, hasznos lenne belovagolni, és hobbilóként is megmutatni énjét.

Ezen például segíthet a Lovas Nemzet, mely cikkeiben már találkozhattunk a témával, ezért érdemes az előzőket megvenni, vagy lehet ilyen témájú könyveket is kapni, de ehhez nagy türelem kell, semmi idegeskedés, hiszen egyrészt a ló is érzi, másrészt nem lesz hajlandó engedelmeskedni, már pedig az ilyen lovak nagyon

precízek, nagyon szeretik pontosan elvégezni dolgukat, és várni a dicséreteket, de megelégszenek egy kis megveregetéssel, az is sokat jelent számukra; ez is jelenti, hogy érzékenyek komolyan kell őket venni. Az ilyen lovak szeretik az izgalmas terepeket, az érdekes helyszíneket!

 
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 925332
Hónap: 3940
Nap: 98